regionalne i światowe smaki

Restauracja ALCHEMIA

Nasza restauracja, ALCHEMIA, znajduje się na parterze i jest dostępna również dla Gości spoza hotelu.

Restauracja może jednocześnie przyjąć 65 osób i zaprasza codziennie wszystkich spragnionych doznań kulinarnych. 

Śniadania podajemy w godzinach 8.00 - 10.00, również dla Gości spoza hotelu. Restauracja a'la carte czynna jest od niedzieli do czwartku od 13.00. do 20.00, a w piątek i sobotę do 21.00.

Zawsze świeże, sezonowe i lokalne produkty przemieniamy tu w proste, ale wykwintne i smakowite potrawy. Pierwszym szefem kuchni Alhambry, od jej otwarcia do marca 2016, był Patryk Dziamski uczestnik 4. edycji programu Top Chef.Arkadiusz Klimkiewicz, znany z innego telewizyjnego show, Hell’s Kitchen, to kolejna kuchenna osobistość, z  którą pracowaliśmy w Alchemii. Szefowie kuchni to wędrowcy - kolejnym był Krzysztof Nawrocki, zdobywca drugiego miejsca w Kulinarnym Pucharze Polski 2012, jego zasadą było: pracować na najwyższej jakości produktach oraz dbać o ich sezonowe wykorzystywanie. Wraz z nim gotował dla Państwa Łukasz Ressel, który dwa lata spędził w Łódzkim Hiltonie, a przez ponad półtora roku serwował dania w luksusowej restauracji Concordia Taste w Poznaniu. Gotował u nas również Dariusz Sobieraj z poznańskiej resturacji Mati Sushi.

Teraz mamy zaszczyt pracować z  Katarzyną Soczyńską Szefową działu diet i zdrowego żywienia w hotelu Alhambra.

Od 13 lat związana z branżą gastronomiczną i hotelarską z czego trzy ostatnie lata to pełne pasji dążenie do perfekcji w dziedzinie dietetyki .

Początkowo jako kucharz dietetyczny, dziś jako pełnowymiarowy dietetyk ze specjalizacją wspomagania chorób autoimmunologicznych.

Troszczy się o podniebienia i samopoczucie Gości Alhambry na diecie dr Dąbrowskiej i nie tylko. Układa menu tradycyjnej kuchni, choć w Alhambrze staramy się by ta też była maksymalnie zdrowa - łączyła polskie tradycje i nowoczesną wiedzę o żywieniu.

Pod okiem dr Ewy Dąbrowskiej układa jadłospisy dla Gości na turnusach dietetycznych. Gotuje, przyprawia i stylizuje. Tropi nietolerancje. Układa diety na wychodzenie z postu i na życie. Kreatywna i pełna pasji.

Z zamiłowania zajmuje się zielarstwem i fotografią. Ogromna fanka produktów regionalnych.Jej marzeniem jest stworzenia własnego herbarium ziół sudeckich i mało znanych . 

Galeria

Zapisz się na newsletter

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij