regionalne i światowe smaki

Restauracja ALCHEMIA

Nasza restauracja, ALCHEMIA, znajduje się na parterze i jest dostępna również dla gości spoza hotelu.

Restauracja może jednocześnie przyjąć 65 osób i zaprasza codziennie wszystkich spragnionych doznań kulinarnych. Śniadania podajemy w godzinach 8.00 - 10.00, również dla gości spoza hotelu. Restauracja a'la carte czynna jest  od niedzieli do czwartku od 13.00. do 20.00, a w piątek i sobotę do 21.00. Zawsze świeże, sezonowe i lokalne produkty przemieniamy tu w  proste, ale wykwintne i smakowite potrawy.Pierwszym szefem kuchni Alhambry, od jej otwarcia do marca 2016,  był Patryk Dziamski uczestnik 4. edycji programu Top Chef.

Teraz w Alchemii szefuje Krzysztof Nawrocki, zdobywca drugiego miejsca w Kulinarnym Pucharze Polski 2012. Ostatnie cztery lata spędził w Szwajcarii, zdobywając doświadczenie w kuchni francuskiej oraz śródziemnomorskiej. Wyjechał z rodzinnych stron, by w Lądku-Zdroju kontynuować swą  karierę, pracować na najwyższej jakości produktach oraz dbać o ich sezonowe wykorzystywanie.

Wraz z nim gotuje dla Państwa Łukasz Ressel, doświadczony już specjalista sztuki kulinarnej. Dwa lata spędził w Łódzkim Hiltonie, a przez ponad półtora roku serwował dania w luksusowej reauracji Concordia Taste w Poznaniu. Teraz swoimi umiejętnościami wspomaga kuchnię naszego hotelu, oddając się swoim pasjom,  którymi są kuchnia europejska i azjatycka.

Zespół uzupełnia Dariusz Sobieraj, pasjonat fotografii, gotowania oraz górskich wypraw. Choć jest najmłodszym i najmniej doświadczonym w kuchni Alchemii, nie ma sobie równych jeśli chodzi o tempo pracy i wyobraźnię kulinarną. Uzupełnia to poczuciem humoru i stale widocznym na twarzy uśmiechem.

 

Galeria

Zapisz się na newsletter

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij